Meer weten? Lees verder!

Young Living Essentiele Olien

 

Welkom

Wat leuk dat je interesse hebt in de Starterkit van Young Living. Hieronder lees je meer over het gebruik van essentiële oliën. Want dit beperkt zich namelijk niet enkel tot het lekker laten ruiken van je leefomgeving. Het gebruik van essentiële oliën is een levensstijl en ik ben ervan overtuigd dat het in elk huishouden van pas komt.

De informatie op deze pagina helpt jou om inzicht te krijgen in de basis van de essentiële oliën. Als je de basiskennis beheerst kom je al een heel eind. Gaandeweg ga je zien dat je het steeds vaker en meer gaat toepassen. Zelf ontdek ik ook nog steeds nieuwe toepassingen en ervaar ik steeds opnieuw de positieve ondersteuning van de essentiële oliën. Ze zijn echt niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven.

In deze infoguide baseer ik mij dan ook gericht op de producten van Young Living en ik kan geen ervaringen delen van andere merken. Ik adviseer dan ook altijd bij gebruik van andere merken om zelf goed de etiketten en gebruiksaanwijzingen te lezen en hanteren. Je kunt mij altijd persoonlijk benaderen voor vragen, advies of aanschaf van producten.

Ik hoop dat als je deze infoguide gelezen hebt je eerste vragen rondom essentiële oliën beantwoord zijn en dat je enthousiast geworden bent om zelf ook te mogen gaan ervaren hoe de essentiële oliën jou op dagelijkse basis kunnen gaan ondersteunen.

Young Living Feelings Kit

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn aromatische, geconcentreerde plantenextracten die zorgvuldig verkregen worden door stoomdestillatie, koudpersen of het tappen van hars. Je zou dus kunnen zeggen dat essentiële oliën de levenskracht van de plant bevatten. Elke plant heeft zijn eigen unieke levenskracht en een olie dus ook. Elke essentiële olie kent daarom een eigen toepassing.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd, waardoor ze een krachtige werking hebben op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Ze worden dan ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. Zuivere etherische oliën zijn krachtiger en effectiever dan droge kruiden en ze leveren snelle en effectieve resultaten. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Puur natuur

Wanneer je een flesje essentiële olie in je handen houdt, heb je het beste van de natuur in handen. Misschien heb je net een starterkit aangeschaft, heb je oliën cadeau gekregen, of zoals zovelen heb je veel goede ervaringen gelezen of gehoord. Nu vraag je je af hoe je de oliën kunt gaan gebruiken. Essentiële oliën worden zowel uitwendig als inwendig gebruikt met verschillende doeleinden:

Algemeen welzijn

Het verhogen van het gevoel van algeheel welzijn. Door het ruiken van de geuren, gaan ze via het limbisch systeem onze hersenen in en beïnvloeden daar onze psyche. Sommige oliën werken kalmerend andere werken weer oppeppend.

Gezondheid

Het verbeteren/ondersteunen van de gezondheid. Het gebruik van bepaalde oliën is van invloed op o.a. het immuunsysteem en de huid. Essentiële oliën kunnen dan ook preventief ondersteunend ingezet worden.

Curatieve zorg

Ter ondersteuning van ziekten of aandoeningen. Essentiële oliën hebben, net als de planten waar zij uit gewonnen worden, een helend karakter en kunnen daarom ook curatief ingezet worden.

Het gebruik van essentiële oliën

Young Living Aria Diffuser

Aromatisch

Een diffuser is de makkelijkste en meest voorkomende manier om gebruik te maken van essentiële oliën. Er zijn veel verschillende soorten diffuser op de markt, dus het is belangrijk om goed te kijken naar het doel waar je de diffuser voor wilt gebruiken. Wil je de diffuser inzetten vanwege de therapeutische werking van de oliën is het van belang dat je een diffuser kiest die de structuur van de essentiële oliën niet aantast.

Een goede diffuser creëert een koude waterdamp door middel van ultrasone trillingen, waardoor de werking van de oliën bewaard blijft. Daarnaast is het van belang dat er gebruik is gemaakt van medisch plastic (pp5). Dit is van groot belang, omdat de uiterst geconcentreerde essentiële oliën plastic van slechte kwaliteit kunnen oplossen met als gevolg dat je de schadelijke stoffen die vrijkomen ook verstuift en daarmee dus inademt. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde van de gezondheidsvoordelen die je juist wilt bereiken door middel van de essentiële oliën.

De diffusers van Young Living voldoen in elk geval aan bovenstaande eisen en zorgen dus voor een optimale verstuiving van de essentiële oliën. De diffusers van Young Living zijn los te verkrijgen, als ook in een voordelige starterskit.

 

Plaatselijk op de huid

Volgens het Engelse aromatherapie model wordt een klein deel essentiële olie opgelost in een groot deel basis olie (plantaardige olie, zoals druivenpit olie, amandelolie, etc). Hiermee wordt het lichaam gemasseerd met als doel ontspanning zowel fysiek als mentaal.

Het verdunnen van de olie wilt niet zeggen dat de werking verminderd, sterker nog door te verdunnen wordt de olie beter door de huid opgenomen en wordt de huid tegelijkertijd beschermt tegen irritatie. De makkelijkste methode om essentiële oliën toe te passen op de huid is door ze samen te mengen in een roller. Je rolt deze vervolgens op de aangedane plek, op een van de chakra’s of op een VitaFlex punt onder je voeten.

Daarnaast kun je de essentiële oliën ook gebruiken bij massages of in bad. Er wordt wel eens gesproken over warme oliën, dit zijn oliën die een warm of brandend gevoel kunnen geven als ze puur op de huid worden aangebracht. Er wordt daarom aangeraden om voor gebruik de olie eerst op een klein stukje huid te testen. Voorbeelden van warme oliën Bij Young Living zijn kaneel, kruidnagel, citroengras, pepermunt, oregano, tijm, Exodus II en Thieves.

Abundance olie

Inname

Bij het Franse model van aromatherapie wordt naast de plaatselijke toepassing ook de inname van pure essentiële oliën geadviseerd. Zo worden er bijvoorbeeld enkele druppels essentiële olie toegevoegd aan agave siroop, honing, of op brood. Franse therapeuten hebben ervaren dat inname van olie tot uitstekende resultaten leidt.

Young Living heeft oliën die geschikt zijn om in te nemen. Op dit moment vallen de producten van Young Living echter onder de cosmeticawet, wat zou betekenen dat je ze niet zou mogen innemen. In de Verenigde Staten zijn een aantal essentiële oliën wel al goedgekeurd voor inname. Voor Europa heeft Young Living een speciale PLUS-lijn uitgebracht die valt onder voedingssupplementen.

In deze PLUS-lijn zit exact dezelfde olie als in de normale lijn van die betreffende olie, het verschil is dat de oliën van de PLUS-lijn wettelijk goedgekeurd zijn voor inname. De PLUS-lijn oliën gebruik je in water, voeding of een plantaardige capsule. Ga zelf niet experimenteren met het innemen van essentiële oliën als je geen ervaring hebt. Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd en kunnen een sterke werking op ons lichaam hebben.

Neem een olie alleen in als helemaal zeker weet dat je een zuivere olie hebt.

De Starterkit

Young Living heeft enorm veel oliën en producten. Zoveel dat je in het begin vaak niet weet waar je moet beginnen. Om die reden heeft Young Living de Premium Starterkit samengesteld. Deze starterkit bevat 12 breed inzetbare oliën. Essentiële oliën die kou kunnen ondersteunen op veel verschillende vlakken, bijvoorbeeld slaap, focus, stress en pijn. Hieronder worden alle essentiële oliën uit de starterkit los uitgelicht, zodat je precies weet waarvoor je deze kunt inzetten.

De 12 olien uit de starterkit

Young Living Copaiba Olie

 

Copaiba

Copaiba heeft een kalmerend, aards aroma dat bij verstuiving een ontspannende omgeving creëert. Voeg een paar druppels Copaiba toe aan je huidverzorgingsproducten, het bevordert namelijk het uiterlijk van een jeugdige, stralende gloed. Ook kan het gebruikt worden om vermoeide spieren te kalmeren. Verdun Copaiba met V-6 en masseer in op de huid.

Young Living Digize Olie

 

Digize

DiGize® combineert Dragon, Ginger, Peppermint, Juniper, Fennel, Lemongrass, Anise en Patchouli voor een rustgevende ervaring wanneer gemasseerd over de buik. Heeft een kruidachtig, kruidig ​​aroma.

Young Living Frankincense Olie

 

Frankincense

Frankincense wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt in religieuze rituelen. Het is heel bekend omdat het de immunologische functie verbetert, de huid mooier maakt en het spirituele bewustzijn vergroot. Diffuse de olie voor een aardse sfeer of verdun het en smeer het op je polsen tijdens mediatie.

Young Living Lavender Olie

 

Lavender

Essentiële olie van lavender is de meest universele olie en heeft een rustig aroma dat zowel voor de zintuigen als voor de huid rustgevend is wanneer het plaatselijk wordt aangebracht. Lavender wordt ook wel beschouwd als het wondermiddel van aromatherapie. Naast het rustige aroma, biedt lavendel veel huidverzorging voordelen wanneer het plaatselijk wordt aangebracht.

Young Living Lemon Olie

 

Lemon

Lemon heeft een fris, opbeurend aroma dat de lucht reinigt en geurtjes verwijdert bij aromatisch gebruik. Lemon staat bekend om zijn reinigende eigenschappen en wordt vanwege deze voordelen veel gebruikt in huidverzorgings- en huis reinigingsoplossingen. Het frisse, pittige aroma maakt het ook een belangrijke topnoot in parfums, evenals een effectieve geurneutralisator bij verstuiving.

Young Living Orange Olie

 

Orange

Orange heeft een helder, opbeurend aroma dat de lucht reinigt en verfrist wanneer het wordt verspreid. De geur maakt vrolijk en zorgt voor een positieve sfeer. Orange is goed te combineren met Stress Away om de spanningen van de dag los te laten.

Young Living Panaway Olie

 

Panaway

PanAway® etherische olie melange is een combinatie van Clove, Helichrysum, Peppermint en Wintergreen, en zorgt voor een verkoelend en rustgevend gevoel wanneer het wordt aangebracht op vermoeide spieren na lichamelijke activiteit. Een musthave voor elk huis.

Young Living Peppermint Olie

 

Peppermint

Peppermint bevat menthol en heeft een verkwikkend aroma dat kan worden verspreid om een ​​omgeving te creëren die bevorderlijk is voor werk of studie, of plaatselijk kan worden aangebracht om vermoeide spieren te koelen en kalmeren na activiteit. Creëert een verfrissende ademhaling ervaring bij inademing of verneveling.

Young Living Purification Olie

 

Purification

Purification® etherische olie melange is een combinatie van Citronella, Lavender, Lemongrass, Mirtle, Rosemary en Tea Tree die is samengesteld om te verspreiden om je huis en werkomgeving te neutraliseren en te reinigen. Het is ook rustgevend voor je huid bij dagelijkse irritaties. Verfrist muffe en muffe plekken met zijn schone, verkwikkende geur.

Young Living R.C. Olie

 

R.C.

R.C.™ etherische olie melange is een krachtige combinatie van Cypress, Spruce en drie soorten Eucalyptusoliën (E. citriodora, E. globulus en E. radiata). De initialen staan ​​voor respiratoire zorg, omdat deze olie een verfrissende ademhaling ervaring kan bieden.

Young Living Stress Away Olie

 

Stress Away

Stress Away™ etherische olie melange bevat Copaiba, Lime, Cedarwood, Vanilla, Ocotea en Lavender voor een exotisch aroma dat precies wordt gebruikt voor wat de naam zegt en voor het bereiken van een gelukkige en positieve dag. Het is een super populaire olie van Young Living die niet mag ontbreken.

Young Living Thieves Olie

 

Thieves

Thieves® essentiële olie is een legendarische mix van zuiverende essentiële oliën, Clove, Lemon, Cinnamon Bark, Eucalyptus Radiata en Rosemary, bekend om hun immuun ondersteuning, reinigende eigenschappen en verfrissende ademhaling ervaringen, zowel aromatisch en plaatselijk.

 

Kinderen

Bijna alle essentiële oliën van Young Living zijn veilig te gebruiken bij kinderen. Wel is het belangrijk om goed op te letten met de verdunning van de oliën. Bij applicatie op de huid gebruik je bij kinderen veel meer draagolie en minder essentiële oliën dan bij volwassenen. Essentiële oliën kunnen kinderen een goede ondersteuning in het dagelijkse leven bieden.

Denk bij kinderen aan problemen als: nachtrust, moeilijke huid, problemen aan de luchtwegen, pijn aan oren, hooggevoeligheid, AD(H)D, angsten, Autisme, buikpijn, overprikkeling.

Young Living Feather The Owl Diffuser

 

Zwangerschap, baby’s en borstvoeding

Oliën zijn veilig voor kinderen en kunnen ook ondersteunend werken tijdens de zwangerschap, voor baby’s en borstvoeding. Het wordt aangeraden om de oliën niet in te nemen tijdens de zwangerschap. Daarnaast kunnen sommige oliën te sterk zijn. Peppermint bijvoorbeeld wordt afgeraden tijdens het derde trimester. Het is daarom belangrijk om je goed in te lezen als je de oliën wilt gaan inzetten. Young Living heeft verschillende oliën die speciaal gemaakt zijn om (aanstaande) mama’s en baby’s te ondersteunen. Gentle baby is een voorbeeld hiervan, dit is een blend die rustgevend en ontspannend werkt en bijdraagt aan de band tussen moeder en kind. Er zijn zo meer voorbeelden van oliën specifiek in te zetten bij baby’s. Naast de essentiële oliën heeft Young Living de Seedlings collectie, dit is een uitgebreide baby- en kinder lijn met verzorgingsproducten met essentiële olie als ingrediënt.

De essentiële oliën kunnen ondersteunen bij Zwangerschap bijvoorbeeld bij verstopping, striae, vocht vasthouden, misselijkheid, vermoeidheid, nachtrust etv. Voor baby’s kunnen de essentiële oliën worden ingezet bijvoorbeeld bij nachtrust, krampjes, berg, luieruitslag,

verhoging, doorkomende tandjes etc.

 

Dieren

Essentiële oliën kunnen ook (huis)dieren ondersteunen. Ook hier kunnen de essentiële oliën op verschillende niveaus hun werk doen, zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel vlak. Iedere olie heeft zijn eigen werking. Dieren leven, in tegenstelling tot ons mensen, veel meer in het nu. Zij hebben geen frontale cortex waarmee ze alles kunnen analyseren en redeneren. Zij staan veel meer open voor trillingsfrequenties en energieën.

Dieren zijn gevoeliger dan mensen. Hun zintuigen zijn beter ontwikkeld, zo hebben ze een betere neus, een beter gehoor en ze vertrouwen meer op hun instinct waardoor dit ook beter ontwikkeld is. Begin daarom altijd voorzichtig met het inzetten van essentiële oliën en bouw het langzaam op. Het is belangrijk dat je hierbij goed blijft observeren, dieren laten namelijk snel zien hoe ze reageren op de werking van de olie. Geef (huis)dieren ook altijd de mogelijkheid om de ruimte te kunnen verlaten. Realiseer je dat het eigen gebruik van essentiële oliën ook een therapeutische werking heeft op de dieren in je nabijheid. Een manier om de essentiële oliën in te zetten bij je huisdier is door wat verdunde olie op je handen aan te brengen en vervolgens zachtjes en rustig het dier te aaien.

Het Essential Rewards Programma kent alleen maar voordelen voor mensen die gek zijn op de olien en toch al regelmatig willen bestellen!


Standaard 24% korting op de producten
Wanneer je de Premium Starter Kit bestelt, word je distributeur. Eén van de voordelen die je als distributeur geniet, is een standaard korting van 24% op de producten van Young Living.

Altijd je favoriete oliën in huis dankzij de automatische bestelling
Je bestelling gaat eruit op een vaste dag in de maand, die je zelf kunt kiezen en aanpassen. Uiteraard kun je de inhoud zelf bepalen. Dit kun je aanpassen door in te loggen op je account.

Korting op verzendkosten
Je krijgt korting op de verzendkosten. Als deelnemer aan het Essential Rewards Programma betaal je € 4,99 verzendkosten.

Spaar voor gratis producten bij elke bestelling
Elk product in het programma heeft, naast de prijs, een PV waarde (Personal Volume). Over deze waarde spaar je een percentage. Dat percentage is afhankelijk van hoe lang je al meedoet in het programma.

Een voorbeeldje:

Als je net begint met het ER programma, spaar je 10%. Als je dan een order plaatst van 100 PV, verdien je daar 10 punten op wat gelijk staat aan ongeveer €8,- a €10,-.
Meedoen aan het programma kan je elk moment stopzetten als het je niet bevalt. Maak wel eerst even je gespaarde punten op want deze komen direct te vervallen.

Des te langer je meedoet met het spaarprogramma, des te groter wordt je voordeel!

1-3 maanden 10%
4-24 maanden 20%
25+ maanden 25%

Exclusieve geschenken voor trouwe deelnemers
Als je elke maand oliën bestelt krijg je na 3, 6 en 9 maanden exclusieve cadeautjes. Na de 12opeenvolgende maand bestellen krijg je een exclusieve olie thuisgestuurd. Bij 12 maanden is het 5ml Loyalty (een exclusieve olie voor mensen met ER)

Wil je meedoen?
Als je meteen goed van start wilt gaan, begin je met de aanschaf van de Premium Starter Kit en maak je je Essential Rewards aan. Dan spaar je alvast 10 punten. Vervolgens is het belangrijk dat je elke maand voor minimaal 50 PV bestelt. Dat is omgerekend ongeveer € 50,-. Als jij ervoor zorgt dat je voor anderen in je omgeving kunt bestellen, heb jij een hogere PV en profiteren zij van jouw 24% korting!

Als je het groter aan wilt pakken, kun je je Essential Rewards aanmaken voor minimaal 100 PV per maand. Je gaat dan zakelijk bestellen. Je spaart dan ook voor punten, maar je verdient daarnaast commissie als mensen via jouw sponsornummer een Premium Starter Kit aanschaffen.

Wat als je tussendoor iets nodig hebt?
Je Essential Rewards bestelling gaat elke maand op dezelfde dag de deur uit (die je overigens wel zelf kunt aanpassen), maar soms heb je op een ander moment iets nodig. Dan kun je altijd een Quick Order plaatsen.

Olie veiligheid

Belangrijk is dat ik, Soulistic Life, als ook distributeur van Young Living geen arts ben en niet medisch ben onderlegd. Ik stel dan ook geen diagnoses, behandel niet, schrijf geen medicatie voor noch geef ik medisch advies. Ik geef enkel aan hoe de oliën over het algemeen worden ingezet en vertel ik over mijn ervaring of die van anderen. Ook al zijn essentiële oliën veilig om te gebruiken, bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie adviseer ik om altijd eerst een arts te raadplegen alvorens je de essentiële oliën gaat gebruiken. Alle aansprakelijkheid voor schade, directe of indirecte, die het gevolg is van informatie die door middel van dit informatieboek is verkregen, is geheel uitgesloten.

Heb je een ziekte, aandoening of bezoek je een behandelend arts, bespreek dan altijd het gebruik van essentiële oliën. Alle informatie over essentiële oliën vervangt geen bezoek aan een arts.

Lees onderstaande tips goed door bij het gebruik van de essentiële oliën:

  • Bewaar je oliën op een veilige plek, buiten bereik van kinderen of dieren;
  • Bij irritatie aan huid of oog verdun dan altijd met draagolie of melk en in geen geval met water. Water versterkt de werking van de essentiële olie en water vermengt zich niet met olie. Zoek medische hulp als de irritatie aanhoudt;
  • Bewaar de essentiële olie flesjes gesloten en vrij van zonlicht, zodat de kwaliteit bewaard blijft. Op deze manier kun je ze jarenlang bewaren;
  • Gebruik essentiële oliën nooit puur op de huid, mits er op het etiket anders vermeld staat. Je kunt ervoor  kiezen om eerst een huidtest te doen om te ervaren hoe je huid reageert op de olie. Als je jeuk, roodheid,  irritatie of iets anders ervaart, dan stop je met het gebruik en smeer meermaals per dag draagolie op de  aangedane plek;
  • Wees voorzichtig met de volgende oliën in bad: Aniseed, Black Pepper, Camphor, Citronella, Clove, Eucalyptus Globulus, Ginger, Juniper, Peppermint, Sage, Spearmint, Thyme. Voeg de oliën altijd eerst toe aan Epsom zout of draagolie, omdat water de oliën versterkt en olie en water zich niet vermengd.
  • In het geval van epilepsie wordt aangeraden de volgende essentiële oliën te vermijden: Cajeput, Cam phor, Eucalyptus, Fennel, Peppermint, Rosemary.
  • Vermijd directe zon of zonnebank na het gebruik van citrus oliën op de huid. Voorbeelden van deze oliën, singles en blends, zijn: Lemon, Bergamot, Ornage, Tangerine, Joy, Peace and Calming. Deze essentiële oliën kunnen huidreacties of pigmentvlekken veroorzaken als de huid binnen 3-4 dagen na het gebruik van de olie aan direct zonlicht wordt blootgesteld. In de zomer wordt daarom geadviseerd om deze oliën aan te brengen op de VitaFlex punten op de voetzolen.