Lees hier meer over de betekenis en werking van de kristallen

A


Agaat

Agaat is nog steeds één van de meest geliefde edelstenen.Agaat bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei. Zet aan tot zelfreflectie. Spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest.

Lees meer over de werking van Agaat


Amazoniet

Amazoniet werkt beschermend, brengt balans en harmonie. De prachtige groenblauwe kleur van deze steen is aantrekkelijk en ziet er vrolijk uit. Zoals alle andere groenblauwe en blauw groene stenen is ook de amazoniet gericht op het tot stand brengen van een gezond emotioneel evenwicht.

Lees meer over de werking van Amazoniet


Amethist

Amethist is een kwartssoort en varieert van licht lila tot donkerblauw-violet. Het werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het is een steen die bij elke vorm van onmatigheid helpt om weer een gezond evenwicht tussen lichaam en geest te vinden. Amethist is bij uitstek geschikt om alles wat gespannen is en te langdurig onder druk heeft gestaan te ontspannen. Amethist geeft kalmte en innerlijke rust. In het algemeen kan gezegd worden dat amethist een ontspannende steen is die het mogelijk maakt spanning los te laten en rustig af te voeren.

Lees meer over de werking van Amethist

B

Bergkristal

Bergkristal is een krachtige healer en ook een energie verwerker. Bergkristal neemt energie op, laat het los en reguleert haar ook. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Naast de algemene eigenschappen van bergkristal, kan de steen geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel of affirmatie. Ook versterkt het de werking van andere stenen. Tenslotte is bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.

Lees meer over de werking van Bergkristal

C

Carneool

Carneool geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het vergroot ook je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Het helpt je om voor jezelf op te komen en assertief te zijn wanneer dat nodig is.

Lees meer over de werking van Carneool

Citrien

Citrien is een gele kwartssoort en is een zonnige en verwarmende steen. Citrien heeft een beschermende en opbeurende werking en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Op spiritueel vlak beschermt Citrien het aura en reinigt het de chakra’s.

Lees meer over de werking van Citrien

D

Dalmatier Jaspis

Dalmatier Jaspis is een beige jaspis variant met bruine en zwarte vlekjes. Het is een steen die zorgt voor aarding en helpt om malende gedachten in je hoofd tot rust te brengen. Het helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in mind, body en soul.

Lees meer over de werking van Dalmatiër Jaspis

G

Gele Aventurijn

Deze mooie Gele Aventurijn trommelsteen heeft een kalmerende en beschermende werking en bevorderd een gevoel van welzijn. De steen helpt geluk en voorspoed aantrekken en motiveert je om je dromen waar te maken. Daarnaast helpt gele aventurijn om te ontspannen. De steen maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever.

Lees meer over de werking van Gele Aventurijn

Golden Aura

Golden Aura is een zeer spirituele steen. Het is een steen die helpt je om jezelf te zijn en om van jezelf te houden. Het bevordert wilskracht, zelfvertrouwen en maakt optimistisch. Deze steen helpt je om goed voor jezelf te zorgen en je grenzen te bewaken. De steen bevordert het opkomen voor jezelf, grenzen te stellen en om beter voor jezelf te zorg

Groene Aventurijn

Groene Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Groene Aventurijn helpt je geluk en voorspoed aan te trekken en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.

Lees meer over de werking van Groene Aventurijn

J

Jade

Jade heeft een reinigende en beschermende werking. Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

Lees meer over de werking van Jade

L

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten.

Lees meer over de werking van Lapis Lazuli

M

Malachiet

Malachiet is een krachtig werkende steen. De steen beschermt tegen elektromagnetische straling en aardstralen. Maar ook brengt Malachiet emotionele balans en stabiliteit en het maakt je weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen.

Lees meer over de werking van Malachiet

P

Pyriet

Pyriet is een bekrachtigende en verstevigende steen die de energie van manifestatie met zich meebrengt. Pyriet vergroot de wilskracht en geeft vertrouwen. Ook helpt het je om angst en zorgen te overwinnen en geeft je een daadkrachtige houding bij alles wat je wilt gaan doen. Het schermt je af voor negatieve invloeden en geeft je de moed om te doen wat je moet doen.

Lees meer over de werking van Pyriet

R

Rhodoniet

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.

Lees meer over de werking van Rhodoniet

Rode Jaspis

Rode Jaspis werkt aardend en bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra’s. Het reinigt en balanceert de Chakra’s en zet je in je kracht. Het bevordert het doorzettingsvermogen, helpt je om voor jezelf op te komen en vermindert de angst voor conflicten. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.

Roze Toermalijn

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Roze Toermalijn is zeer geschikt om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. Naast de algemene eigenschappen van toermalijn stimuleert roze toermalijn liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven. Het kalmeert bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst.

Rozenkwarts

De werking van RozenkwartsHaal liefde en harmonie in huis met Rozenkwarts. Rozenkwarts is de steen van de liefde, maar ook liefde voor je familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Rozenkwarts werkt sterk in op het hart chakra. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Een uitstekende steen om de zachtheid naar jezelf en anderen toe te laten stromen.

Lees meer over de werking van Rozenkwarts

S

Seleniet

Seleniet zorgt voor vrolijkheid en positiviteit. Werkt in op alle chakra’s en brengt de aura in balans. Seleniet heeft een zuiverende werking en bevordert rust, balans en vrede in jezelf en omgeving. Seleniet is ook een hele spirituele steen. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt je meditatie.

Sunshine Aura

Sunshine Aura brengt geluk en vreugde en versterkt hierdoor je persoonlijke kracht. Dit doet hij aan de ene kant door het creëren van een emotionele stabiliteit, en de andere kan door je veel vreugde te geven. Deze steen zal je helpen bij meditaties, omdat het een aardende steen is.

T

Tijgeroog

Tijgeroog is kenmerkend voor zijn kattenoogeffect. De steen zorgt voor energie en wakkert je interne vuur aan waardoor zelfvertrouwen toeneemt en energieslurpende twijfels vervangen worden door innerlijke kracht. Het is een beschermende steen die beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Tijgeroog brengt geluk en voorspoed en geeft je lichaam de energie die het nodig heeft om plannen en dromen tot werkelijkheid te maken.

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts bestaat uit bergkristal met daarin stukjes van zwarte toermalijn. Toermalijnkwarts heeft dan ook de eigenschappen van toermalijn en kwarts in zich. De steen is hierdoor sterk aardend en beschermend tegen negatieve invloeden van buitenaf. De steen brengt balans in je lichaam en chakra’s en lost problemen en negatieve energieën op.

Z

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedachten en gedragspatronen om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen.