De werking van Citrien

Natuurlijke Citrien Obelisk - Soulistic Life

Citrien is een prachtige edelsteen met een warme, gele kleur die bij veel mensen geliefd is. Maar wat maakt citrien zo speciaal en hoe werkt deze steen?

Citrien is een variant van kwarts en wordt gevormd door de verhitting van amethist, rookkwarts of heldere kwarts. Hierdoor ontstaat de kenmerkende gele kleur van de steen. Citrien wordt vaak gevonden in Brazilië, maar kan ook worden gevonden in andere delen van de wereld, zoals Rusland, Madagaskar, Frankrijk en de Verenigde Staten.

In de wereld van edelstenen staat citrien bekend als de “steen van overvloed”. Dit komt omdat het wordt geassocieerd met rijkdom, succes en welvaart. Het wordt ook vaak gebruikt in Feng Shui om overvloed en welvaart in huis te brengen. Citrien wordt ook wel de “succes steen” genoemd vanwege zijn associatie met het aantrekken van succes en het helpen bij het bereiken van doelen.

Maar hoe werkt citrien nu precies? Citrien wordt vaak gebruikt in de wereld van de edelstenen en spiritualiteit vanwege zijn veronderstelde krachten en eigenschappen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om de geest te stimuleren en mentale helderheid te bevorderen. Citrien wordt ook geassocieerd met het bevorderen van optimisme en het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde.

Een van de manieren waarop citrien werkt, is door zijn associatie met de zonnevlechtchakra. De zonnevlechtchakra is een energiecentrum dat zich bevindt net boven de navel en staat bekend om zijn associatie met persoonlijke kracht en zelfvertrouwen. Citrien wordt geassocieerd met het balanceren en stimuleren van deze chakra, waardoor het kan helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van de algehele mentale en emotionele gezondheid.

Citrien wordt ook vaak gebruikt om negativiteit en angst te verdrijven. Het wordt verondersteld te helpen bij het afweren van negatieve energie en het bevorderen van een positieve instelling. Dit maakt citrien ook een populaire steen voor mensen die lijden aan angststoornissen of depressie.

Een andere manier waarop citrien werkt, is door zijn associatie met de energie van de zon. Het wordt geassocieerd met warmte, licht en vreugde, en wordt vaak gebruikt om energie en vitaliteit te bevorderen. Het wordt ook verondersteld te helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Of je nu citrien draagt als een sieraad of het in je huis plaatst om welvaart en overvloed aan te trekken, het kan een positieve invloed hebben op je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Ontdek onze Citrien collectie