De werking van Amazoniet

Amazoniet Trommelstenen

Amazoniet is een mooie groenblauwe edelsteen die bekend staat om zijn kalmerende en harmoniserende energieën. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve stukken vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en helende eigenschappen.

De kristalstructuur van Amazoniet behoort tot de veldspa-groep en bestaat uit een mix van kalium, aluminium, silicium, zuurstof en water. Het kan worden gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Rusland, de Verenigde Staten, Madagaskar, Brazilië en Namibië.

Een van de belangrijkste eigenschappen van Amazoniet is het vermogen om de communicatie te verbeteren en te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt in meditatiesessies en andere spirituele praktijken om het keelchakra te openen en te versterken, wat kan helpen bij het uiten van gedachten en emoties op een duidelijke en effectieve manier.

Amazoniet wordt ook geassocieerd met het hartchakra en kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, terwijl het een gevoel van kalmte en evenwicht bevordert. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van emotionele trauma’s en kan helpen bij het bevorderen van vergeving en acceptatie.

Fysiek kan Amazoniet helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis, osteoporose, spierpijn en problemen met de schildklier. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de stofwisseling en het immuunsysteem.

Amazoniet wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en helende eigenschappen. Het dragen van een Amazoniet-ketting of armband kan helpen bij het verbeteren van de communicatie, het verminderen van stress en angst en het bevorderen van emotioneel evenwicht.

Om de energieën van Amazoniet te activeren, wordt het vaak aanbevolen om de steen regelmatig te reinigen en op te laden. Dit kan worden gedaan door de steen onder stromend water te houden of door hem te plaatsen in de zon of de maanlicht.

In meditatiesessies kan Amazoniet worden gebruikt om te helpen bij het openen en versterken van het keelchakra. Houd de steen in je handen terwijl je mediteert en concentreer je op het chakra en de energieën die erdoorheen stromen.

Kortom, Amazoniet is een krachtige en veelzijdige edelsteen met vele helende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van communicatie, het verminderen van stress en angst, het bevorderen van emotioneel evenwicht en het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn

Ontdek onze Amazoniet collectie