De werking van Amethist

De werking van Amethist

Amethist is een prachtige paarse edelsteen die behoort tot de kwartsgroep. Het wordt vaak gevonden in geodes en is populair onder verzamelaars vanwege zijn heldere kleur en mooie kristalstructuur. Amethist is ook een populaire edelsteen voor sieraden en wordt vaak gebruikt in hangers, ringen en armbanden. In dit artikel zullen we ons concentreren op de genezende eigenschappen van de amethist.

De amethist wordt al eeuwenlang gebruikt als een geneeskrachtige steen. Het werd oorspronkelijk gebruikt door de oude Grieken en Romeinen, die geloofden dat het de drager beschermde tegen bedwelming en een heldere geest bevorderde. Het werd ook gebruikt in het oude Egypte als een symbool van goddelijke kracht en werd vaak geplaatst op de borst van farao’s tijdens de begrafenisrituelen.

Amethist wordt ook vaak geassocieerd met het derde oogchakra, dat zich bevindt tussen de wenkbrauwen. Dit chakra is verantwoordelijk voor intuïtie en helderziendheid en amethist kan helpen bij het openen van dit chakra. Door het dragen van amethist sieraden of het plaatsen van amethist kristallen in de buurt van het derde oog, kan men zich meer verbonden voelen met hun intuïtie en innerlijke wijsheid.

Een van de belangrijkste genezende eigenschappen van de amethist is dat het stress vermindert en rust en kalmte bevordert. Het wordt vaak gebruikt in slaapkamers en meditatieruimtes om een ​​ontspannen sfeer te creëren en om te helpen bij het slapen. Het wordt ook vaak gebruikt als een hulpmiddel bij de behandeling van angst en depressie.

In de geneeskunde wordt amethist ook vaak gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn, slapeloosheid en andere slaapproblemen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het versterken van het immuunsysteem.

 

Ontdek onze Amethist collectie