Soulistic Life

Gua Sha Bergkristal

Ken je dat gevoel, dat gebeurtenissen zo synchroon lopen, dat het geen toeval meer kan zijn. Dat je precies op het juiste moment op de juiste plek bent. Een soort seintjes van het leven. Dat dit is waar je moet zijn. Dit is wat je moet doen. Dat je op het juiste pad zit. Precies dat gevoel had ik toen ik op het idee kwam om Soulistic life op te zetten.

Al jaren ben ik werkzaam in de online wereld, de e-commerce sector in de fast moving fashion branche. Het is een hectische wereld en je staat continu aan. Tijdens de pandemie merkte ik met alle veranderingen, het vele thuis zijn en de beperkingen, dat ik opzoek was naar meer. Meer balans, meer rust in mijn hoofd en ontspanning.

Het startte allemaal met het lezen van boeken. Boeken over mindfulness, persoonlijke zelfontwikkeling, zakelijke groei en nog veel meer! Het bracht me veel inzichten die ik kon toepassen in het dagelijkse leven, maar ook een momentje voor mijzelf.

Na een tijd maakte ik ook kennis met yoga via een yoga retreat weekend in de Ardennen. Samen met een vriendin werden we een weekend lang ondergedompeld met yin en yang yoga sessies, vegan eten, ontspanning en rust. Ik vond het heerlijk en tot op de dag van vandaag is yoga nog steeds een onderdeel van mijn leven.

Starten met mediteren was een logische volgende stap. Geleide meditaties vind ik het fijnst. Ik gebruik de meditaties vooral voor het slapen gaan, om de dag af te sluiten, mijn gedachten te laten rusten en goed in slaap te kunnen vallen. Maar ook als het me even allemaal teveel wordt en ik veel prikkels ervaar, trek ik mij terug en pak ik een momentje voor mijzelf om weer even helemaal naar binnen te keren en mij bewust te worden van het nu.

Vervolgens ontdekte ik meer over spiritualiteit. Kristallen en edelstenen kwamen op mijn pad en ik was direct verliefd. Maar ook de verschillende maanfases en gebeurtenissen trokken mijn aandacht. Ik wilde hier meer over weten, want het intrigeerde me hoe eigenlijk alles met elkaar in verbinding staat. Deze zienswijze berust dan ook op holistisch denken. De wereld, het universum, bestaat niet uit aparte delen, maar is een geheel.

Al het bovenstaande zette me aan het denken, ik moest hier iets mee, maar wat precies en hoe precies, daar had ik nog niet direct een antwoord op.

Tot het moment kwam dat een vriendin van mij langskwam om mij meer te vertellen over essentiële oliën. Ik mocht haar diffuser en essentiële oliën een week lenen om uit te proberen. Al snel merkte ik, dat de oliën veel ondersteuning in je leven kunnen bieden en ervaarde ik de fijne werking ervan.

De avond nadat ze de diffuser en de oliën was komen ophalen en we er nog heel lang over gepraat hadden, kwam het moment, het seintje waar ik het in het begin over had. Dat dit is waar je moet zijn. Dit is wat je moet doen. Dat je op het juiste pad zit.

Diezelfde avond nog besloot ik om het roer volledig om te gooien. Mijn eigen fashion webshop ging direct in de uitverkoop, want hier haalde ik zelf al langere tijd geen voldoening meer uit. Ik wilde meer, ik wilde kennis delen, een community opzetten waarin ik gelijkgestemde zou aantrekken. Mensen die ook een harmonieus leven voor zichzelf willen creëren, waarin alles in balans staat met het grote geheel.

Ik voegde de daad bij het woord en zo is Soulistic life geboren. Soulistic life betekent, ‘Een leven waarin mind, body & soul in harmonie met elkaar verbonden zijn waardoor jij je mooiste leven kunt leven’. Ik ontwikkelde een webshop met kristallen, edelstenen, essentiële oliën en boeken over zelfliefde, zelfontwikkeling, mindset maar ook over astrologie. Stuk voor stuk prachtige producten die jouw kunnen ondersteunen in het creëren van een Soulistic life.

Ik ben ontzettend trots dat ik dit heb opgestart en hoop dan ook vele van jullie te kunnen inspireren, ondersteunen en motiveren via deze weg om ook te streven naar een Soulistic life, zodat ook jij je mooiste leven kunt leven.

Liefs,
Michelle