Essentiële oliën van Young Living

Young Living essentiele olien

Wat zijn essentiële oliën?
Essentiële oliën zijn aromatische, geconcentreerde plantenextracten die zorgvuldig verkregen worden door stoomdestillatie, koud persen of het tappen van hars. Je zou dus kunnen zeggen dat essentiële oliën de levenskracht van de plant bevatten. Elke plant heeft zijn eigen unieke levenskracht en een olie dus ook. Elke essentiële olie kent daarom een eigen toepassing. Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd, waardoor ze een krachtige werking hebben op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zuivere etherische oliën zijn krachtiger en effectiever dan droge kruiden en ze leveren snelle en effectieve resultaten. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren. Weetje: Na 22 seconden bereiken de geurmoleculen de hersenen, na 2 minuten zijn de oliën waarneembaar in het bloed en na 20 minuten hebben de moleculen elke cel in het lichaam bereikt.

Waarom Young Living
Young Living heeft al meer dan 25 jaar ervaring als wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën. Om de geleverde kwaliteit te blijven waarborgen wordt iedere partij olie aan strenge tests onderworpen. Zowel door YL zelf als ook door derden. Young Living heeft dan ook de verbouwing van alle planten in eigen beheer op hun eigen boerderijen, die over de hele wereld verspreid staan. Deze boerderijen zijn geopend voor publiek, zodat je zelf kunt ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ze hebben dan ook het allergrootste aanbod in enkele oliën en in blends. Young Living heeft tevens producten die inzetbaar zijn op elk gebied van je leven, zowel in als buitenshuis. Maar het allerbelangrijkste, er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. Young Living geeft een Seed to Seal-garantie. Ze hebben alles in eigen beheer, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje. Je haalt met een flesje olie dus letterlijk voor 100% de kracht van de natuur in huis die je zelf kunt gaan ervaren.

De prijzen van 100% natuurlijke essentiële oliën
Er zijn grote prijsverschillen tussen de verschillende essentiële oliën. Dit heeft te maken met de hoeveelheid planten of bloemen er nodig zijn om enkele milliliters olie te produceren. Een voorbeeld: Voor 5 milliliter rozenolie zijn maar liefst tien kilo rozenblaadjes nodig, terwijl sinaasappelolie gewonnen wordt uit de schillen van sinaasappels en dus een afvalproduct van de sap industrie is.

Het gebruik van essentiële oliën
Wanneer je een flesje essentiële olie in je handen houdt, heb je het beste van de natuur in handen. Essentiële oliën worden gebruikt voor:

Het verhogen van het gevoel van algeheel welzijn. Door het ruiken van de geuren, gaan ze via het limbisch systeem onze hersenen in en beïnvloeden daar onze psyche. Sommige oliën werken kalmerend andere werken weer oppeppend.

Het verbeteren/ondersteunen van de gezondheid. Het gebruik van bepaalde oliën is van invloed op o.a. het immuunsysteem en de huid. Essentiële oliën kunnen dan ook preventief ondersteunend ingezet worden.

Ter ondersteuning van ziekten of aandoeningen. Essentiële oliën hebben, net als de planten waar zij uit gewonnen worden, een helend karakter en kunnen daarom ook curatief ingezet worden. Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden: aromatisch door te verstuiven of plaatselijk via de huid.

Het verschil tussen Singles en Blends
Bij Young Living krijg je twee soorten essentiële oliën, de singles en blends. Single oliën zijn, zoals de naam al aangeeft enkelvoudige oliën die slechts uit één plantensoort zijn gewonnen. Blends zijn samenvoegingen van essentiële oliën uit meerdere plantensoorten, waar dan weer een nieuwe olie uit voortkomt. Young Living heeft in Europa 87 single oliën en 70 blends beschikbaar, te gebruiken voor verschillende doeleinden. Een 5 ml flesje olie bevat ongeveer 85 druppels essentiële olie.

De Starterbundle van Young Living
Young Living heeft enorm veel oliën en producten. Zoveel dat je in het begin vaak niet weet waar je moet beginnen. Om die reden heeft Young Living de Premium Starterbundle samengesteld. Deze starterbundle bevat 12 breed inzetbare oliën. Essentiële oliën die kou kunnen ondersteunen op veel verschillende vlakken.

De voordelen van starten met een starterskit
Je ontvangt een breed scala aan essentiële oliën om te gaan ervaren wat de oliën voor jou doen en hoe je ze kunt gebruiken.

Je krijgt een eigen account bij Young Living, waarmee je zelf je oliën kunt (bij)bestellen (tegen groothandelsprijs).

Je kunt meedoen aan het spaarprogramma van Young Living.

Je komt terecht in een team en ik zal je persoonlijk begeleiden en ondersteunen met alle vragen die je hebt.

Daarnaast wordt je toegevoegd aan de online Community van Blooming Blends, dit is een Facebook groep waar je ook kunt lezen over ervaringen en alle essentiële oliën van Young Living en hoe ze worden ingezet door andere gebruikers.

Door middel van de starterskit ontvang je in een keer veel korting, indien je alle oliën en de diffusers los zou moeten aanschaffen heeft dit een vanaf prijs van 380 Euro. De starterkits zijn, afhankelijk van de soort diffuser die je kiest, verkrijgbaar vanaf 184 Euro. Je bespaard hiermee dus in een keer veel geld.

Wil je meer weten over de oliën en/of hoe jij je avontuur kunt starten? Stuur me dan gerust een berichtje dan help ik je met veel plezier opweg!

Liefs,
Michelle

Ontdek onze collectie