De werking van Kristallen en Edelstenen

Agaat op standaard

Wat zijn kristallen nu eigenlijk?
Kristallen zijn stenen die bestaan uit één mineraal. De meest bekende kristallen zijn bijvoorbeeld amethist, bergkristal en rozenkwarts. Het verschil met edelstenen (zoals diamant of saffier) is dat ze uit meerdere mineralen bestaan. Naast het feit dat kristallen bijzonder mooi zijn, kunnen kristallen en hun bijbehorende hoge vibraties je helpen je dagelijks leven te verbeteren en meer balans te vinden. Elk kristal heeft namelijk zijn eigen unieke vibratie, eigenschappen en werking, die van invloed kan zijn op ons humeur of stemming.

De werking van kristallen
We leven in een tijd waarin we altijd aan staan en bezig zijn. Daarom is het belangrijk om soms even bij jezelf en je gedachten stil te staan en te aarden. Door bewust bezig te zijn met kristallen, de werking en hun hoge vibraties kunnen ze een goede ondersteuning bieden om meer balans in ons leven te brengen, blokkades op te heffen binnen onze chakra’s (hier kom ik zometeen nog op terug) en ervoor te zorgen dat onze levensenergie goed blijft doorstromen in ons lichaam.

Kristallen en chakra’s
Chakra is sanskriet voor wiel of cirkel. In totaal bevinden er 7 hoofdchakra’s in je lichaam, van onderaan de wervelkolom tot je kruin. Elk chakra wordt geassocieerd met een bepaalde kleur, geur en met een aantal lichamelijke en psychologische functies. Chakra’s die geblokkeerd of uit balans zijn kunnen dan ook leiden tot een heel scala aan klachten. Kristallen kunnen ondersteunen bij het in balans brengen van je chakra’s.

De 7 chakra’s kort toegelicht:
1. Wortel-, basis- of stuitchakra (Muladhara): Stenen die de kleuren rood, zwart en/of bruin bevatten, werken in op dit chakra.
2. Heiligbeen, sex of sacraal chakra (Svadhisthana): Stenen die oranje van kleur zijn of oranje bevatten, werken in op dit chakra.
3. Zonnevlechtchakra of plexus solaris (Manipura): Stenen die geel of goud van kleur zijn of deze kleuren bevatten, werken in op dit chakra.
4. Hartchakra (Anahata): Stenen die de kleuren groen en/of roze bevatten, werken in op dit chakra.
5. Keelchakra (Visuddha): Stenen die lichtblauw van kleur zijn of lichtblauw bevatten, werken in op dit chakra.
6. Voorhoofd- of derde oog chakra (Ajna): Stenen die donkerblauw van kleur zijn of donkerblauw bevatten, werken in op dit chakra.
7. Kruinchakra (Sahasrara): Stenen die paars, wit of kleurloos zijn, werken in op dit chakra.

Hoe gebruik je kristallen
Er zijn heel veel verschillende manieren om kristallen te gebruiken. Je kunt ze in je huis plaatsen, ter decoratie en/of om de werking ervan. Maar ook kun je de kristallen gebruiken om tijdens je dagelijkse meditatie moment extra kracht te zetten bij je gedachten en intenties. Ook zijn er verschillende maanrituelen met kristallen, om bepaalde emoties en gevoelens los te laten of juist om te manifesteren en overvloed aan te trekken. De gepolijste kristallen, ook wel broekzak stenen of trommelstenen en kristal sieraden worden vaak gebruikt om kristallen door de dag bij je te dragen, wanneer je extra kracht of energie nodig hebt on the go. Maar ook edelsteen hangers zijn erg populair en draag je aan een ketting dicht bij je hart.

Hoe kies je een kristal
Doordat elke kristal een andere werking heeft, zowel fysiek, mentaal als spiritueel is het goed om je te verdiepen in de werking ervan. Waar heb je nood aan qua ondersteuning? Dit is voor iedereen heel persoonlijk, ga daarom af op je gevoel. Er wordt ook vaak gezegd dat je vanzelf wordt aangetrokken tot de juiste kristal. Luister naar jezelf en laat je leiden door de energieën van de kristallen.

Shop hier de mooiste kristallen en edelstenen

Liefs,
Michelle

Ontdek onze collectie